TÖRTÉNETÜNK

A Valeo független ipari csoport, amelynek tevékenységi köre teljes egészében az autóiparra koncentrálódik. Autóipari beszállítóként valamennyi autógyár partnere világszerte. A csoport a gépjárművek legkülönbözőbb kategóriáihoz tervezi, gyártja és értékesíti termékeit, és mára az észak- amerikai, európai és ázsiai piacok domináns autógyártóinak partnereként a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak egyikévé vált. Mint technológiai vállalat, innovatív termékeket és rendszereket kínál, amelyek hozzájárulnak a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és az intuitív vezetés fejlesztéséhez. A Valeo világszerte 184 telephellyel, 20 kutatási, 35 fejlesztési, 15 elosztó központtal, 33 országban 111.600 munkavállalót foglalkoztat világszerte.
Azon kevés vállalat egyike vagyunk, akik a A TOP EMPLOYER minősítést 2012-től kezdődően minden évben elnyertük. A vizsgálat kiterjedt juttatásaink és munkakörülményeink színvonalára, a képzési és karrierlehetőségeinkre és vállalati kultúránkra.

A Valeo magyarországi gyára Veszprémben található, ahol közel 2700 munkatársat foglalkoztatunk. Telephelyünkün személy - és tehergépjárművek elektronikai alkatrészeinek és rendszereinek tervezésére és gyártására specializálódtunk. Prémium kategóriás kapcsolók, szenzorok, elektronikai vezérlőegységek, okos kulcsok és kameravezérlők széles skáláját gyártjuk személygépjárművek, teherautók és haszongépjárművek számára.
 • 1993

  Vállalatunk 1993-ban ITT Automotive Hungary néven kezdte meg tevékenységét. Első kormányoszlop kapcsolóinkat a Fiat és az Opel autógyárak építették be. Tevékenységünk, termékstruktúránk és vevőkörünk folyamatosan bővült, napjainkban már az összes autógyár számára szállítunk termékeket. Termékspektrum kibővülésével újabb technológiák is felkerültek palettánkra, mint amilyen az érintkezőspirálok és nyomatékszenzorok gyártása. A veszprémi gyár célkitűzései a kiváló minőségű termékek gyártása, magyar beszállítók integrálása és fejlesztése, szakképzett munkaerő foglalkoztatása illetve az önálló termékfejlesztés intenzitásának növelése.
 • 1998

  1998-ban a Valeo csoport tulajdonába került az ITT Automotive kapcsoló üzletága. A tulajdonosváltás után a csoport úgy határozott, hogy új néven és telephelyet nyit a tevékenységnek.
 • 2000

  Újonnan felépített épületünkben költözünk immáron Valeo Auto- Electric Magyarország Kft néven. Az októberben átadott gyárépületünkben a Valeo Termelési Rendszer elveinek figyelembevételével költöztünk be és technológiánkat és termelési módszereinket folyamatosan fejlesztettük. Kialakítottuk az ISO 14001 és az ISO TS 16949 rendszerkövetelményeket. Az OHSAS tanúsítást a Valeo csoporton belül elsőként, Magyarországon pedig az elsők között szereztük meg.
 • 2006

  2003 tájékán megfogalmazódott a gondolat, hogy egy önállóan működő, jelentős létszámot foglalkoztató, a fejlesztés minden fázisát ellátó fejlesztési központot hozzunk létre. A teljes beruházás 2005. májusában kezdődött, az alapkőletételre októberben került sor, az első földmunkálatok decemberben kezdődtek meg. A fejlesztési tevékenység Veszprémben terméktervezésből, prototípus gyártásból, hardware- software fejlesztésból, elektronikai fejlesztésből, tesztlaboratóriumból, projekt managementből, a német és franciaországi telephelyek számára végzett fejlesztési munkákból áll. Fontos számunkra a fejlesztési központban alkalmazott jól kvalifikált munkaerő és az ismeretanyag folyamatos továbbfejlesztése, amelyben a Veszprémi Egyetemet, mint fontos együttműködő partnerünket emelném ki. A 2006-ban átadott épület 1100 m2 területen biztosít helyet az előbb említett tevékenységeknek.
 • 2007

  Megkezdjük új termelési egységünk felépítését, amely az elektronikai termékek egy teljesen új generációját gyártja.
 • 2010

  Az elektronikai termékcsoport tovább bővül a kameravezérlők gyártásával. Folyamatosan növekedik a termékpalettánk, valamint az új gyártósorok telepítéséhez szükséges termelési területünk is.
 • 2012

  Tevékenységi körünk bővülése során egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk a termékfejlesztésre és a terméktervezésre. Augusztusban átadásra kerül kutatás-fejlesztés központunk újabb szárnya, ahol jelenleg 150 mérnök kollégát foglalkoztatunk.
 • 2013

  Új üzletággal bővülve az SMT gyártás is felkerül palettánkra.
 • 2014

  Kutatás-fejlesztési központunk épülete ismét bővítésre kerül.
 • 2015

  Megkezdjük a kamerák és az első okos kulcsok gyártását.
 • 2016

  Megalapításra került a Siemens-szel közös vegyesvállalatunk Valeo Siemens eAutomotive Hungary néven. A projekt célja magasfeszültségű erőátviteli rendszerek fejlesztése és gyártása, ezáltal az elektromos járművek egyre nagyobb ütemben nővekvő piacán vezető szerephez jutni.
 • 2018

  Épületfejlesztési projektünk keretében nagyszabású beruházásba kezdtünk. A beruházás - mely raktár technológia fejlesztést és új termékek gyártásának bevezetését is magába foglalja - 2016. júliusában indult el.Új épületrészünk egy több mint 14.000 m2 alapterületű új logisztikai központtal, 1.500 m2-es gyártóterülettel, 1.000 m2-es oktatóközponttal és további 4.000 m2 kiszolgáló - és szociális létesítménnyel lényegében megduplázza a Valeo telephelyének méretét és ezzel a város egyik legnagyobb ipari létesítményévé válik.