A Bakony kellős közepén van egy város, melynek határát rómaiak lakták, 7 dombján királynék sétáltak, egy város, ami Közép-Európa legnagyobb tava mellett fekszik…és ahol a Valeo is található. Ha még nem jöttél rá, merre járunk, gyere, kalandozz velem és kóstoljunk bele a VESZPRÉMI életbe! Apropó kóstoló…ha megéheznél, van pár ajánlatunk a számodra.

Busszal érkeztél? Nagyszerű hír, ugyanis Rozi gofri sütödéje - ami már több mint 20 éve egyazon recept alapján készíti a gofrikat - csak Rád vár, ne is akarj ellenállni! De ha valami másra vágysz, pár méteren belül elhozzuk neked az amerikai dinerek stílusát a Johnny’s Bistro-ban…Tudom, tudom, a lendülethez kell egy jó kávé is, el ne menj a Bakony legjobb kávézója, a Tizen1 mellett - egy speciality kávé, és indulhatunk is tovább.

Éppen a Kossuth utcán tartunk lefele, amikor megpillantunk…egy zongora alakú épületet?! Igen, jól látod. Ez a Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Tér, bár nagyon szeretjük a Petőfi Színház Medgyaszay tervei alapján készült patinás épületét, s persze az előadásokat is…de meghagyjuk Neked a választás lehetőségét.

És már át is haladtunk az óváros macskakövein. Imádjuk ezt a helyet! Csak úgy beszippant a történelem, ahogy haladunk fel a Várba…És mennyi emlék cikázik a nyári fesztiváli forgatagból - a bor és jazz szerelméből született Rozé Rizling Jazz Napok, a világsztárokat felvonultató VeszprémFeszt, a Veszprémi Utcazene Fesztivál, ahol egy hosszú hétvégére egész Veszprém egy nagy család lesz!

Hogy mondod? Te már ebből kinőttél, és egyéként is család, gyerekek…nem mintha ez akadály lenne, de gondoltunk a nagycsaládosokra is: Gizella-napok, Családi Fesztivál, Mesefesztivál. Tudnál miből választani!

És azt még nem is említettük, hogy a városból maximum 40 perc alatt el lehet jutni a Művészetek Völgyébe, a Paloznaki Jazz Piknikre, az Everness Fesztiválra vagy a Kálibulira - hogy csak a nevesebb eseményeket említsük. Persze Zamárdi sincs messze, arról nem beszélve, hogy Eplény a Bringa és Síarénájával 19, a kislődi Kalandpark 23, a Balaton 20 percre található a várostól. Te is kezded azt érezni, hogy Veszprém a világ közepe?! Talán érthető, hogy pályáztunk az Európa Kulturális Fővárosa címre.
Milyen verbunkos szólalt meg? Csermák? Delet ütött a Tűztorony órája. Éhesen nem mehetünk tovább, a gasztronómia szerelmeseinek az Oliva étteremben vagy a Gusto13-ban ajánlanám az ebéd elfogyasztását. Csak maradjon elég energia az Állatkertet körbejárni…az utóbbi években teljesen megújult, belépés csak túracipőben!

Látjuk rajtad, hogy fáradt vagy…pedig a Szent István-bazilikát még meg sem néztük, sem Veszprém kortárs művészeti központját, a Művészetek Házát, pedig az udvarából a Tűztoronyba is feljuthattunk volna.

Holnap folytathatjuk, ha gondolod! Egy koncert az Expresszo-ban, utána Enikő-buli?...Ezt csak veszprémiként értheted.

Lehet, hogy még nem győztünk meg a költözésről, és még nem kezdtél el kotorászni a tavalyi nyaralás óta a szekrényben porosodó bőrönd után, mert úgy gondolod, hogy Veszprém talán túl kicsi/ túl nagy…túl csendes/ túl zajos neked…túl messze/ túl közel van a család és a barátok, de egy látogatást azért megér a dolog. Ha ez megtörtént, mi még mindig itt leszünk és várunk!

A Valeo Veled képzeli el a jövőt, Te pedig talán már Veszprémmel.