Hogy kerültél a Valeohoz?
Az, hogy a Valeo-hoz kerültem, számomra nagy változást jelentett, mivel nem csak munkahelyet váltottam, hanem lakhelyet, sőt országot is. Messziről jöttem ide, Romániából, Aradról. Tavaly tavasszal úgy éreztem, eljött az ideje annak, hogy új kihívások elé nézzek és elinduljak azon az úton, amelytől azt reméltem, hogy a régen dédelgetett álmaim beteljesedése felé vezethet. Nagyon régóta szerettem volna Magyarországon élni, ugyanakkor a karrierem szempontjából is előrelépésre vágytam és kíváncsi voltam arra, milyen lehet egy nagyvállalatnál dolgozni. Feltöltöttem az önéletrajzomat néhány álláskereső weboldalra, és alig telt el egy nap, már hívtak is, hogy mit szólnék Veszprémhez és a Valeo-hoz. Bár utána kaptam még pár érdekes ajánlatot, valahogy elejétől fogva azt éreztem, hogy ez az a hely, ahová jönnöm kell. Innen már egyenes út vezetett ahhoz, hogy augusztusban nekivágjak az ismeretlennek, Veszprémbe költözzek és beálljak a Valeo egyre növekvő csapatába.
Hol tanultál és milyen pozíciót töltesz most be?
A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem magyar nyelvű Szociológia és Szociálismunkás-képző Karán tanultam, és Szociológiából államvizsgáztam, majd a Temesvári Nyugati Tudományegyetem román nyelvű Szociológia Karán szereztem mesteri diplomát HR Menedzsmentből. Az élet mégis úgy hozta, hogy más területen gyűjtöttem szakmai tapasztalatot és előbb kereskedelmi asszisztensként, majd pedig beszerzőként dolgoztam. Jelenleg a Valeo nem termelési anyagbeszerzői csapatába tartozom indirekt beszerzőként.
Mik a legizgalmasabb feladataid a mindennapi munkád során?
Már több éve dolgozom beszerzőként, de a Valeo-ban töltött időszakra vonatkozóan számomra az a legizgalmasabb, hogy e munkakör egy nekem még egészen új részével ismerkedhettem meg. Korábban direkt beszerzőként dolgoztam, és nem is gyártó cég számára, ami hasonló, de mégis egészen más, és számomra itt talán az a legérdekesebb, hogy az indirekt beszerzsének köszönhetően sokkal változatosabb a munkám, többféle, egymástól akár nagyon különböző területet ölel át és lehetőséget biztosít arra, hogy mindig tanuljak valami újat, nem lehet megunni.
Mik azok a feladatok /kihívások, amik iránt igazán tudsz lelkesedni?
Számomra nagyon fontos az, hogy szeretem a munkámat, és ezért örömmel veszek minden olyan kihívást, amellyel a feladataim elvégzése során szembesülök. Jónak tartom azt, hogy számos embert ismerhetek meg és állok velük kapcsolatban, és szeretem azt is, amikor a munkám révén akár számokban is kimutatható kedvezőbb feltételeket tudok kiharcolni a Valeo számára. Természetesen sokszor előfordul, hogy határidők is szorongatnak, vagy valamit soron kívül, gyorsan kell megoldani, és amikor meg tudom oldani, és mindenki elégedett, az egy sikerélmény számomra, ami nagyon jóleső érzéssel tölt el és lendületet biztosít a továbbiakhoz.
Milyen képességekre, hozzáállásra, tudásra van szükség ahhoz, hogy a munkádban sikeres légy?
Véleményem szerint ebben a feladatkörben nagyon fontos szerepet játszik az a tapasztalati tudás, amelyre az ember leginkább a több éven át tartó munka révén tud szert tenni. Emellett természetesen egyéb, például gazdasági, sőt jogi ismeretekkel is szükséges rendelkezni, és sok esetben még a pszichológia is jól jöhet. Elengedhetetlenül fontos a kiváló kommunikációs- és alkukészség, és nagy jelentősége van annak, hogy az ember jól kezelje, bírja a stresszt és a feszültséget. Végül, de nem utolsó sorban úgy gondolom, hogy akárcsak az élet sok más területén, itt is fontos a nyitottság, a pozitív hozzáállás, a kedvesség, de ugyanakkor a határozottság és a céltudatosság is.
Mi az, amire a leginkább büszke vagy a munkádban, amióta a Valeonál dolgozol?
Mivel még alig több, mint fél éve dolgozom a Valeonál, az elmúlt időszak elsősorban a tanulásról és a feladatköreim alapos megismeréséről szólt. Büszke vagyok arra, hogy úgy érzem, és a visszajelzések is arra utalnak, hogy sokmindent sikerült elsajátítanom, a tavalyi év végére kitűzött célokat teljesítettem, jó lett az értékelésem.
Hogy érzed magad a Valeonál?
Nagyon jól érzem magam, úgy gondolom, hogy megtalátam a helyem és sikerült jól beilleszkednem a csapatba. Én egy kis, mindössze 16 fős munkaközösségből érkeztem ide, és nem tagadom, hogy eleinte tartottam attól, hogy egy ekkora vállalatnál hiányozni fog a munkatársak közötti családias, baráti, közvetlen légkör. Elmondhatom, hogy kellemesen csalódtam, és kollégáim nyitottan, kedvesen és segítőkészen fogadtak, ami számomra nagyon sokat jelent, hiszen mivel életünk jelentős részét a munkahelyünkön töltjük, lényeges, hogy egy jó közösségben tudjunk dolgozni.
Miért ajánlanád a Valeot másoknak?
Azért ajánlanám, mert mind szakmai, mind személyes tekintetben nagy előnyt jelent egyolyan sikeres és versenyképes nagyvállalatnál dolgozni, amely megbecsüli és értékeli alkalmazottait, mindemellett hangsúlyt fektet és lehetőséget biztosít a fejlődésükre is. Úgy érzem, nagyon sokat lehet itt tanulni, sokszínűek a feladatok, ráadásul mindezt egy kellemes hangulatú, jó közösségben. Mindezek biztosítani tudják azt a motivációt és lendületet, amely hozzájárul ahhoz, hogy minél eredményesebben lehessen dolgozni.

Gyere, dolgozz velünk!